Het natuurgebied van Haaksbergen is enorm groot en biedt veel afwisseling.
Bossen, heide, veengebieden, rietvelden, al of niet beschermend door de bomen of juist de weidse verte.

Het is er allemaal voor de wandelaar, de fietser, de mountainbiker of ruiter.

E
r is veel aandacht besteedt aan elk stuk natuurgebied en hierdoor heeft elk stuk natuur haar eigen charmes.

O
ntdek bijvoorbeeld het Lankheet Waterpark...

Als we een kijkje nemen in het Lankheet gebied dan is er veel diversiteit te vinden van bos, heide tot de rietvelden met het thema "water".

Dit thema laat zich in het hele gebied terugvinden in bijvoorbeeld de vorm van een basin met stapblokken die gelegd zijn in het yin-yang patroon. De rietvelden  zorgen voor de zuivering van het water door het hele gebied.

De grote boog waaronder je doorloopt als je het gebied van de rietvelden in of uitgaat lijkt te vertellen dat je in een andere wereld terecht gaat komen.

Zo valt er in het Buurse Zand ook veel te ontdekken. De naam doet denken dat het om een zandvlakte zou kunnen gaan maar niets is minder waar. Ook hier weer grote gebieden met bossen, heide, veengebied én het stuk natuur waar de eeuwenoude jeneverbesstruiken in grote getale groots aanwezig zijn.

Het vee dat er los rondloopt kan soms voor spannende situaties zorgen. De natuur laat mooie vergezichten zien en met mooi weer is dit ook één van de heerlijke tochten om te lopen of te fietsen.

Op het eind van je tocht even "aanmeren" bij "de Wakel" van natuurmonumenten waar vrijwilligers voor koffie met heerlijke appeltaartjes zorgen. Dit mag je niet missen!

Natuurmonumenten heeft hier ook routes met een wagentje voor de ouderen onder ons of als je gewoon wat moeilijk ter been bent en toch graag dit gebied wilt ontdekken.

Dan is er ook het Buurse meertje waar je nog kan pootje baden. Echt heel diep is het niet maar het is een mooie ven waar je ook heerlijk kunt picknicken met je meegenomen lunchpakket.

  • Magische rust heerst hier. Het laat de tijd even helemaal stil staan.

Het Witte Veen gebied dat tot Duitsland doorloopt en waar ook weer alle soorten natuur te vinden zijn. Het is een prachtig uitgestrekt natuurgebied en zeker de moeite waard om ook hier de natuur te beleven.

We hebben hier nu een drietal grote en uitgestrekte natuurgebieden benoemd, maar er zijn er nog veel meer. Wandel- en fietsroutes zijn hier aanwezig en anders is het de VVV die op 150 meter afstand alle informatie kan geven die je nodig hebt.

We helpen je graag, ook als je op een bepaald punt afgezet of opgehaald wilt worden in of rond Haaksbergen. Even een belletje naar 06-51304332 met een duidelijke aanwijzing waar je precies bent, zodat we je gemakkelijk kunnen vinden...